
Mest ventede film i 2023
Slutningen af 2022 stod i Avatar: The Way of Waters tegn, men det var også filmåret, hvor Tom Cruise genfølte "the need for speed", hvor Robert Pattinson iførte sig Batman-kappen, og Bamse atter toppede hitlisterne.
Nu er tiden kommet til at kigge på det indeværende år, 2023, og det lover yderst godt med alt fra Spielberg og Nolan til gensyn med Indiana Jones, Hunger Games og Jagtsæson-holdet på programmet.
Vi ser frem til mange mange film, men for overblikkets skyld, har vi her kogt det ned til 15 særdeles ventede titler. 2023 bliver en biograffest!
VORES 15 MEST VENTEDE TITLER
Meter i sekundet (2. februar)
To af Danmarks bedste komedie-stemmer forenes i Hella Joofs filmatisering af Stine Pilgaards bestseller. Komediedramaet handler om de små og store kulturforskellige, der opstår, da Københavneren Marie modvilligt flytter til Jylland. Maries kæreste har nemlig fået job på Velling Højskole, og højskole-livet byder her på et decideret kulturchok for Marie.
The Fabelmans (23. marts)
Steven Spielberg er ikke de sidste 50 års mest elskede filmskaber uden årsag. Manden bag 'E.T.', 'Indiana Jones', 'Schindler's Liste' og 'Jurassic Park' vender for første gang blikket indad i et selvbiografisk drama om sin opvækst. Udover at hylde filmens verden, byder 'The Fabelmans' på en kærlig og brutalt ærlig hyldest til Spielbergs forældre - hvor især moren var larger-than-life.
Underverden 2 (13. april)
Dansk film fik sin første vaskeægte action-thriller med den hårdtpumpede 'Underverden', hvor Dar Salim spillede en mere realistisk, dansk udgave af en maskeret hævner. Nu er instruktør Fenar Ahmad tilbage med et nyt kapitel i den dræber-kyndige læges liv - denne gang tilbage i den brutale underverden, men nu som undercover for politiet.
Guardians of the Galaxy Vol. 3 (4. maj)
"I am Groot!" Star-Lord og hans team af Marvel-originaler er tilbage for at gøre galaksen usikker og tryg på en og samme tid. Det tredje kapitel tager udgangspunkt i tiden efter 'End Game' og holdets søgen efter Gomora. Hvor denne færd fører dem hen, får vi at se til premieren.
The Little Mermaid (25. maj)
"Havet er skønt!" Den allerførste film i Disneys bølge af succesfulde tegnefilm fra 90'erne, får nu samme live action-behandling som 'Skønheden og udyret', 'Løvernes konge' og 'Mulan'. Eventyret om havfruen Ariel, hendes kærlighed til menneske-prinsen Erik og kampen mod havheksen Ursula, byder også på nyfortolkninger af de klassiske sange.
Elementært (15. juni)
Pixar er ikke bange for at lave film om komplekse emner. I 'Inderst inde' tog de favntag med følelsesregistret, i 'Soul' med sjælen, og nu er tiden kommet til elementerne. Ild, Vand, Jord og Luft lever her side om side, men forholdet er problematisk... Indtil en ung ild-pige og en ung vand-dreng danner et bånd, der udfordrer alt.
Indiana Jones 5: The Dial of Destiny (29. juni)
Hvor skal man begynde? Dr. jones er tilbage! Harrison Ford svinger atter pisken! Mads Mikkelsen spiller skurken! John Williams laver musikken! James Mangold instruerer! Der er mange gode grunde til at glæde sig på papiret... men som om det ikke er nok, så er traileren til det femte og sidste Indiana jones-kapitel en sand fornøjelse. Vi glæder os!
Mission: Impossible 7 (13. juli)
Tom Cruise ejede 2022 med 'Top Gun: Maverick'. I 2023 er filmstjernen klar til atter at imponere med sit syvende indslag i spion-serien 'Mission: Impossible'. Filmen byder på endnu flere halsbrækkende missioner fra Ethan Hunt og den ottende film er allerede på vej.
Oppenheimer (20. juli)
Det er altid et ekstraordinært biograf-event, når Christopher Nolan udkommer med et nyt værk. Instruktøren bag 'The Dark Knight', 'Inception' og 'Interstellar' er nemlig garant for originale storfilm, der både underholder og udfordrer publikum. 'Oppenheimer' er en stjernespækket og tilsyneladende sprængfarlig fortælling om manden bag atombomben.
Barbie (20. juli)
Komedien om den ikoniske dukke er et af de mest hypede projekter på vej. En af faktorerne bag er instruktøren Greta Gerwig ('Ladybird', 'Little Women'), men man skal heller ikke undervurdere effekten af pink nostalgi hos generation efter generation samt de første fantastiske billeder af Margot Robbie og Ryan Gosling som henholdsvis Barbie og Ken.
Bastarden (28. september)
Teamet bag 'En kongelig affære' genforenes, når Nikolaj Arcel instruerer Mads Mikkelsen i rollen som kaptajnen, der på kongens ordre tager kampen op om den jyske hede. Periodedramaet bygger på Ida Jessens roman 'Kaptajnen og Ann Barbara', mens manuskriptet er skrevet af Anders Thomas Jensen.
Jagtsæson 2: I medgang og modgang (5. oktober)
Succeskomedien om venindeskabets hemmelige verden bestående af alt fra anal-blegning til numse-selfies får en velfortjent fortsættelse. Mille Dinesen, Stephania Potalivo og Lærke Winther tager denne gang på polterabend-weekend, hvilket selvsagt byder på nye tåkrummende scenarier.
Dune: Part Two (1. november)
Denis Villeneuves filmatisering af Frank Herberts episke science fiction-klassiker afsluttes med denne Del 2. Timothée Chalamet og Zendaya vender tilbage til ørkenplaneten Arrakis i det intergalaktiske fremtidsimperie, hvor kampen om at kontrollere krydderiet Melange er i centrum for utallige magtkrige.
Hunger Games: the Ballad of Songbirds & Snakes (16. november)
Suzanne Collins' young adult-serie fortsætter på det store lærred, denne gang med den unge udgave af Præsident Snow i centrum. Filmen foregår længe før de forrige film, nemlig under det 10. Dødsspil, hvor den unge Snow udvikler stærke følelser for en kvindelig deltager fra distrikt 12.
Nattevagten 2: Dæmoner går i arv (25. december)
Små 30 år efter, at Ole Bornedals banebrydende gyser skræmte livet af nationen, vender Ulf Pilgaard tilbage i en tilsyneladende Hannibal Lecter-agtig rolle over for datteren til den oprindelige nattevagt. Udover Pilgaard vender Nikolaj Coster-Waldau og Kim Bodnia tilbage, mens Fanny Bornedal er blandt de nye navne.